Πολιτική Επιστροφών

 

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είστε ικανοποιημένοι με την αγορά σας, τα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης της παραγγελίας και μπορείτε να επιλέξετε :

a. Αλλαγή είδους

Τα προϊόντα μπορούν να αλλαχθούν με οποιοδήποτε διαφορετικό είδος, μέγεθος, χρώμα που είναι σε διαθεσιμότητα

b. Παροχή πιστωτικού υπολοίπου

Το συγκεκριμένο πιστωτικό υπόλοιπο πιστώνεται στον λογαριασμό σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός 12 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής. Στα πιστωτικά δεν υπολογίζονται τα ποσοστά των εκάστοτε εκπτώσεων

c. Επιστροφή χρημάτων

Οι επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται αμέσως μόλις επιστραφούν και ελεγθούν τα επιστρεφόμενα προϊόντα. Πραγματοποιούνται μόνο στην αρχική πιστωτική κάρτα, λογαριασμό PayPal ή τραπεζικό λογαριασμό που χρησιμοποιήθηκε για να πληρωθεί η παραγγελία. Ο χρόνος επεξεργασίας ποικίλει ανάλογα την τράπεζα και το είδος της πιστωτικής κάρτας. Στην περίπτωση που η παραγγελία πληρώθηκε με αντικαταβολή, εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας είτε με email ή τηλεφωνικά για να μας δώσετε τα στοιχεία ενός τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα επιστραφεί το χρηματικό ποσό. Παρακαλούμε να σημειωθεί οτι εφόσον η μέθοδος της αντικαταβολής είναι δεκτή μόνο στην Ελλαδα γίνονται δεκτοί μόνο Ελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί. Οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα σε όλες τις περιπτώσεις που μεσολαβεί κάποιο τραπεζικό ίδρυμα επιβαρύνουν τον πελάτη.

Η επιστροφή χρημάτων ΔΕΝ είναι εφικτή για εκπτωτικά προϊόντα.

1. ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Για όλα τα προϊόντα επιστροφή και αντικατάσταση έκαστης παραγγελίας γίνεται με χρέωση μεταφορικών εξόδων, εντός 14 ημερολογιακών ημερών. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης εντός των 14 αυτών ημερών είναι: Να μην έχει χρησιμοποιηθεί το προϊόν, να μην έχει αφαιρεθεί κανένα ταμπελάκι ή σημάνσεις (π.χ. αυτοκόλλητα, σήμανση μάρκας κλπ) που έχουν επάνω τους τα προϊόντα. Επίσης, θα πρέπει όλα τα είδη να επιστραφούν στην άριστη κατάσταση που παραλήφθηκαν χωρίς φθορές, χωρίς κανένα ελάττωμα (με την επιφύλαξη της επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος), πλήρη και εντός της συσκευασίας τους, ενώ θα πρέπει ακόμη να συνοδεύονται και από όλα τα απαραίτητα παραστατικά. Τέλος, για όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με την υγιεινή (π.χ. μαγιό, εσώρουχα, κάλτσες, κλπ), επιστροφές δεν γίνονται δεκτές.

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Η'/ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

α) Η εταιρεία μας λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο ώστε όλα τα προϊόντα (ανεξαρτήτως είδους) να συσκευάζονται ειδικά και προσεκτικά προκειμένου να φθάσουν σε εσάς χωρίς φθορές. Επίσης η εταιρεία μας γνωρίζει ότι ανάμεσα στα προϊόντα της περιλαμβάνονται ευαίσθητα είδη και για το λόγο αυτό λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα (σε συνεργασία και με τους προμηθευτές και τους μεταφορείς της) ώστε τα είδη αυτά να αποστέλλονται εντός ειδικών συσκευασιών που τα προστατεύουν πλήρως από τυχόν φθορές κατά την μεταφορά τους. Σε πολύ σπάνιες, όμως, περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος κάποιο από τα προϊόντα αυτά να φθαρεί κατά την αποστολή του σε εσάς. Επίσης σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση να παραλάβετε ένα προϊόν με κάποιο ελάττωμα. Για τους λόγους αυτούς και ανεξαρτήτως του ως άνω δικαιώματός σας για υπαναχώρηση το οποίο δεν θίγεται, σας καλούμε να ελέγχετε τα προϊόντα κατά την παραλαβή τους.

β) Σε περίπτωση που παραλάβετε το προϊόν χωρίς να εκφράσετε κάποια συγκεκριμένη επιφύλαξη σημαίνει ότι έχετε παραλάβει ανεπιφύλακτα το προϊόν από την εταιρεία μας. Σε περίπτωση όμως που διαπιστώσετε ότι υπάρχουν φθορές ή/και κάποιο ελάττωμα στο προϊόν, τότε μπορείτε να μας ενημερώσετε επικοινωνώντας μαζί μας στο e-mail sales@akk-concepts.com ή/και τηλεφωνικά στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2316 009901, δηλώνοντάς μας αν επιθυμείτε να σας αποσταλεί νέο προς αντικατάσταση ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας για υπαναχώρηση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να σας αποσταλεί νέο προϊόν προς αντικατάσταση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία επιστροφής προϊόντων που αναγράφεται παρακάτω.

γ) Σε περίπτωση που το προϊόν που παραλάβατε είναι αποδεδειγμένα ελαττωματικό από την κατασκευή του, τότε : για όλα τα προϊόντα μπορείτε να ζητήσετε την αντικατάστασή τους με το ίδιο ή με άλλο προϊόν της αρεσκείας σας ή/και την έκδοση πιστωτικού υπολοίπου ισχύος 12 μηνών, υπό τον όρο ότι θα αποστείλετε την σχετική ηλεκτρονική εντολή το αργότερο εντός 14 ημερών από την παραλαβή. Η επιστροφή του ελαττωματικού είδους πραγματοποιείται δωρεάν με δική μας μεταφορική.

3. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Είναι δυνατόν να ακυρώσετε την παραγγελία σας στις ακόλουθες περιπτώσεις :

α) Πριν την αποστολή/παραλαβή του προϊόντος – Η ακύρωση είναι δυνατή με αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@akk-concepts.com ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2316 009901.

β) Μετά την παραλαβή του προϊόντος – Μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα σας για υπαναχώρηση εντός 10 ημερολογιακών ημερών.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΊΌΝΤΩΝ

α) Η διαδικασία για την επιστροφή των προϊόντων που έχετε παραγγείλει από την ιστοσελίδα μας είναι απλή και πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επιστροφής Προϊόντος.

β) Για να είναι έγκυρη η επιστροφή των προϊόντων (ελαττωματικών ή μη) η ως άνω διαδικασία θα πρέπει να εκτελείται και η σχετική ηλεκτρονική εντολή να παραλαμβάνεται από την Εταιρεία μας εντός της χρονικής προθεσμίας που τίθεται στην πολιτική επιστροφής προϊόντων για κάθε περίπτωση επιστροφής.

γ) Σε κάθε περίπτωση που προβλέπεται επιστροφή, αντικατάσταση ή/και επιδιόρθωση προϊόντος θα πρέπει το προϊόν να συνοδεύεται απαραίτητα με την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς. Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις τα προϊόντα πρέπει να βρίσκονται στην κατάσταση που παραλήφθηκαν από τον πελάτη, πλήρη και χωρίς φθορές και η συσκευασία τους να είναι αυτή που κανονικά συνοδεύει το προϊόν (να συμφωνεί με τους κωδικούς της Εταιρείας) και να είναι σε άριστη κατάσταση, μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. Δελτίο Αποστολής, Απόδειξη Λιανικής κ.ο.κ).

δ) Με την παραλαβή του προϊόντος που έχετε επιστρέψει θα ενημερώνετε σχετικά το πεδίο «Λογαριασμός Μου» ενώ για κάθε επόμενη διαδικασία (όπως ενδεικτικά αποστολή νέου προϊόντος, αντικατάσταση κλπ) θα ενημερώνεστε τόσο από το πεδίο «Λογαριασμός Μου» όσο και βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στον σύνδεσμο 'Όροι και Προϋποθέσεις'.

ε) Ιδίως για την επιστροφή προϊόντων των οποίων η παραγγελία πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά, η επιστροφή των προϊόντων ανεξαρτήτως αιτίας θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο τμήμα στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2316 009901, εντός πάντοτε της προθεσμίας και υπό τους όρους που τίθενται στην πολιτική επιστροφής προϊόντων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 17:00).

ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

 Σε περίπτωση υπαιτιότητας του akk-concepts.com το κόστος της επιστροφής βαρύνει το akk-concepts.com και ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αν θέλει την επιστροφή των χρημάτων του, πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας για αγορά άλλου προϊόντος ή την εκ νέου αποστολή της παραγγελίας. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση η παραλαβή του προϊόντος γίνεται από το χώρο σας με δικά μας τα έξοδα αποστολής. Σε περίπτωση υπαιτιότητας του πελάτη, ο τελευταίος βαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.

Το akk-concepts.com διατηρεί το δικαίωμα να καταργήσει ή να τροποποιήσει την πολιτική επιστροφών του, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στον ιστότοπο του.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών ή σε περίπτωση που το akk-concepts.com κατά την απόλυτη κρίση του, θεωρήσει ότι ο πελάτης καταχράται το δικαίωμα επιστροφής ή δρα κακόπιστα διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την επιστροφή του προϊόντος ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση που το προϊόν παραβαίνει τους όρους επιστροφών και κριθεί ακατάλληλο προς επιστροφή, τότε αυτό θα επιστρέφεται στον πελάτη. Τα μεταφορικά θα επιβαρύνουν τον ίδιο. 

Επιστροφές δεν γίνονται δεκτές σε προϊόντα κατα παραγγελία και για προϊόντα που έχουν την ένδειξη "ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ" στην περιγραφή τους.

Αλλαγή γνώμης : Σε περίπτωση που ο πελάτης απλά και μόνο λόγω μεταμέλειας (αλλαγή γνώμης, απόφασης) αποφασίσει να αλλάξει κάποιο προϊόν, υπάρχει επιπλέον κόστος 7,50€ * (3.75€ για την αποστολή προς το akk-concepts.com + 3.75€ για την νέα αποστολή). Σε περίπτωση αντικαταβολής το κόστος αποστολής υπολογίζεται στα 9,55€* (3.75€ για την αποστολή προς το akk-concepts.com + 5,80€ για την νέα αποστολή με αντικαταβολή).